my cart ( item)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Subtotal: 0,00 RON

 

MODALITATI DE PERSONALIZARE A PRODUSELOR TEXTILE 

 

 

BRODERIE

Broderia este o cusatura in relief realizata pe un material textil, in diverse modele. In ce priveste materialele textile, broderia reprezinta o modalitate eleganta de personalizare, cu ajutorul masinilor de brodat programate sa redea modelul dorit.

Avantajele alegerii broderiei sunt durabilitatea si efectul vizual special al modelului transpus.

 

BRODERIE LASER

Broderia laser este un un segment de personalizare din categoria gravarii cu laser aplicat materialelor textile si din piele care se preteaza la o astfel de metoda de decorare. Masini de brodat computerizate realizeaza un anumit model programat prin taiere, gaurire etc. cu o finete foarte mare si un grad de detaliu ridicat.

Personalizarea se poate realiza fie direct pe produsul finit, fie prin aplicarea pe produsul finit a unui alt material prelucrat prin broderie laser, obtinandu-se un efect vizual si decorativ deosebit.

 

SERIGRAFIE

Serigrafia este unul din procedeele cele mai utilizate in prezent pentru personalizarea textilelor. Serigrafierea se realizeaza pe o suprafata textila plana indiferent de culoarea acesteia, fara cusaturi sau denivelari, prin aplicarea unor vopseluri speciale cu ajutorul matritelor (asa-numitele site serigrafice) si prin fixarea acestor vopseluri. Pentru fiecare culoare a modelului ce urmeaza a fi imprimat se realizeaza o matrita separata.

 

SUBLIMARE

Sublimarea este metoda de personalizare prin care design-ul dorit se tipareste pe o hartie speciala (de sublimare), hartia este pusa in contact cu suprafata textila si, in urma actiunii unei prese la temperaturi inalte, design-ul este imprimat pe suportul textil. Imprimarea se realizeaza prin trecerea pigmentului de culoare de pe coala de sublimare pe obiectul textil. Se utilizeaza doar pentru produse sintetice de culoare alba.

 

TRANSFER TERMIC / TERMOTRANSFER

Transferul termic reprezinta procedeul de aplicare a unor folii de transfer pe suprafata textila, cu ajutorul unor prese termice. Este o metoda foarte utilizata in cazul unor modele complexe, cu multe culori si foarte detaliate.