my cart ( item)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Subtotal: 0,00 RON

Despre noi

De aproape 25 de ani ne aflăm la dispoziția clienților, oferindu-le întreaga noastră experiență națională și europeană în promovarea prin materiale promoționale. Pentru numeroase branduri de renume local și internațional, firma Lexonn este un partener de încredere în atingerea cu succes a obiectivelor departamentelor de marketing și PR prin oferirea de produse de calitate și soluții personalizate care respectă și reliefează identitatea și necesitățile de comunicare ale acestor branduri.

 

 

"Pentru a exista, omul are nevoie de pasiune" - Eric Tabarly (1931-1998)

 

 

Vă mulțumim și vă dorim o experiență cât mai plăcută în magazinul nostru !

Echipa Lexonn

Începând cu anul 2007, am devenit ambasadorul exclusiv pe piața românească al brandului Pen Duick, un brand construit în onoarea marelui navigator francez Eric Tabarly.

Eric Tabarly a fost și va rămâne în memoria tuturor ca "legenda franceză a mării". Fire intransigentă, privire scrutătoare, fizic herculeean, lui Tabarly i-au fost prima oară recunoscute talentul și priceperea în 1967 când a obținut o strălucitoare victorie în Transat Race - cursa pentru traversarea Atlanticului și a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a statului francez (instituită de Napoleon Bonaparte), Crucea în grad de Cavaler al Legiunii de Onoare.

Primit în dar la 21 de ani (1952) de la tatăl său care îl cumpărase cu ani în urmă, yachtul Pen Duick a devenit prima și marea pasiune a lui Tabarly. Acesta l-a recondiționat, yachtul fiind construit în 1898, și l-a înscris în curse. Timp de peste 30 de ani, Eric Tabarly a câștigat numeroase competiții și a construit încă 5 prototipuri purtând aceeași denumire de Pen Duick (II, III, IV, V și VI). A revoluționat astfel arhitectura navală a secolului XX și a devenit o legendă a navigației.

În 1998, la nici o lună după celebrarea centenarului construirii yachtului Pen Duick, Tabarly și-a pierdut viața în timp ce traversa marea Irlandei. Navigatorul a fost înaintat postum în înaltul grad de Comandor al Legiunii de Onoare în semn de recunoștință pentru victoriile obținute și contribuția sa adusă navigației franceze și mondiale. Pen Duick este astăzi atracția principală din Cite de la Voile Eric Tabarly, o expoziție fascinantă dedicată navigației cu pânze, amenajată în portul Lorient, fosta bază de submarine U-Boat germane din al doilea război mondial și locul unde Tabarly a adus la viață trei dintre prototipurile sale Pen Duick.

Brandul Pen Duick este inspirat din eleganța, pasiunea, curajul și energia celebrului navigator. Colecția vestimentară, alături de colecțiile de genți sau prosoape, se adresează atât momentelor sportive care necesită echipamente adecvate cât și celor de relaxare, de timp liber. Vă invităm să descoperiți produsele pe îndelete, asigurându-vă de execuția lor ireproșabilă și de calitatea deosebită a materialelor folosite.

 

pen duick = denumirea bretonă pentru pasărea cântătoare "silvia cu cap negru" (Sylvia Atricapilla) - black cap în engleză.